HOME
OVER STREAM
PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
ORGANISATIE ONTWIKKELING
CONTACT
LINKS
Relatie coaching

Wat maakt dat een relatie werkt of niet werkt, dat je je in een relatie wel of niet prettig voelt?

Deze vraag geldt voor elke relatie, of het nu een relatie met je baas of collega op het werk, met een familielid, een vriend of kennis of met je vaste partner is. Elke relatie heeft zijn eigen dynamiek.
Wanneer iets in die relatie niet helemaal loopt zoals we graag zouden willen, weten we vaak precies waar de oorzaak ligt, en gek genoeg zien we die oorzaak meestal bij de ander. Als de ander maar iets verandert, zal de relatie wel herstellen. Blinde vlekken spelen vrijwel nergens zo'n grote rol als op het vlak van relaties.

Als het gaat om de relatie met je vaste partner is de kwaliteit des te belangrijker. Het gaat dan immers om een belangrijke basis in je leven, waar je over het algemeen dagelijks mee te maken hebt.
Je niet gelukkig voelen in je relatie heeft een enorme impact op je leven en je gezondheid. Over het algemeen kan je daar echter een heleboel in veranderen, al zal het misschien niet eenvoudig zijn om te bepalen waar je moet beginnen en hoe je dat kan aanpakken. In de loop van de tijd ontstaat vaak een kluwen van emoties, reactiepatronen, etc. die niet makkelijk te ontwarren is. Relatie coaching, voor jou en je partner samen, kan je helpen om helder te krijgen hoe deze kluwen is ontstaan en hoe je langzaam maar zeker weer op een ontspannen manier samen de goede kant op kan gaan. Hoe je in plaats van te reageren op elkaar, weer samen een fijne toekomst kan creeren.

We beginnen vaak aan een relatie met een bepaald (ideaal)beeld. Wanneer na verloop van tijd dit beeld en de werkelijkheid niet meer met elkaar overeenkomen kunnen we de conclusie trekken dat de relatie niet meer 'voldoet'. Een relatie is echter niet een statisch of lineair gegeven. De manier waarop je je tot je partner verhoudt zal door de tijd heen en onder verschillende omstandigheden veranderen, samen zal je je elke keer moeten aanpassen en je weer op elkaar af moeten stemmen. Wanneer je je op een bepaald moment niet gelukkig voelt met het verloop binnen je relatie, betekent dit over het algemeen, dat er een ontwikkel-vraag voor jullie ligt. Samen aan deze vragen werken, onder begeleiding van een relatie coach, kan je relatie niet alleen op dat moment redden, maar zelfs een enorme verdieping en rijkdom geven voor de toekomst.


STREAMcoaching   
Laan van Niftarlake 23   
3612 BL Tienhoven   
06 300 42 793   
Stuur een e-mail